Warzywa
na patelnie głęboko mrożone, kurczak, śmietana. Brzmi apetycznie, może nie do końca zdrowo, ale ponieważ
mamy środek zimy i świeże warzywa wartościami odżywczymi nie grzeszą, z czystym
sumieniem możemy do naszych potraw użyć głęboko mrożonych mieszanek. Niesamowitymi
kombinacjami zasypują nas różnorakie firmy takie jak: Nordis, D’aucy, Twardzik,
Hortex czy Frosta, więc jest w czym wybierać. Znaleźć możemy mieszanki z brokułami, jarskie, bretońska, leczo, Risotto o smaku
maślanym, Nicea z przyprawą prowansalską, Słoneczny mix, Warzywa z serową nutą,
Farmer z przyprawą polską i tak bez końca. Oczywiście pamiętajmy o mięsiwie –
wersja dla mięsożerców. Z warzywami na patelnie nie ma większego problemu
jeżeli chodzi o przygotowanie. A i dla leniwych czy nie wtajemniczonych w
krainę dobrego smaku, firmy produkujące mieszanki warzywne przygotowały kompozycje
ziołowe, które wraz z zawartością torebki wsypuje się na patelnie. Niesamowite
aromatyczne przyprawy w kilka minut zagwarantują nam smaczne danie.
Zastanawiając się chwilę, jedyną możliwością popsucia mrożonych warzyw jest ich
przypalenie na patelni. A wiem, że nie jednemu z was udało się niejednokrotnie
przypalić posiłek, który przygotowywaliście. Zakup takich mieszanek warzywnych
w okresie zimowym uważam za niesamowicie ekonomiczny, gdyż jak sami się
orientujecie ceny świeżych warzyw i owoców poza sezonem osiągają zawrotne ceny,
nawet jeżeli są one sprowadzane z innych państw.
źródło: wolewygodniej.pl |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz