poniedziałek, 19 stycznia 2015

Warzywa mrożone

Warzywa na patelnie głęboko mrożone, kurczak, śmietana. Brzmi apetycznie, może nie do końca zdrowo, ale ponieważ mamy środek zimy i świeże warzywa wartościami odżywczymi nie grzeszą, z czystym sumieniem możemy do naszych potraw użyć głęboko mrożonych mieszanek. Niesamowitymi kombinacjami zasypują nas różnorakie firmy takie jak: Nordis, D’aucy, Twardzik, Hortex czy Frosta, więc jest w czym wybierać. Znaleźć możemy mieszanki z brokułami,  jarskie, bretońska, leczo, Risotto o smaku maślanym, Nicea z przyprawą prowansalską, Słoneczny mix, Warzywa z serową nutą, Farmer z przyprawą polską i tak bez końca. Oczywiście pamiętajmy o mięsiwie – wersja dla mięsożerców. Z warzywami na patelnie nie ma większego problemu jeżeli chodzi o przygotowanie. A i dla leniwych czy nie wtajemniczonych w krainę dobrego smaku, firmy produkujące mieszanki warzywne przygotowały kompozycje ziołowe, które wraz z zawartością torebki wsypuje się na patelnie. Niesamowite aromatyczne przyprawy w kilka minut zagwarantują nam smaczne danie. Zastanawiając się chwilę, jedyną możliwością popsucia mrożonych warzyw jest ich przypalenie na patelni. A wiem, że nie jednemu z was udało się niejednokrotnie przypalić posiłek, który przygotowywaliście. Zakup takich mieszanek warzywnych w okresie zimowym uważam za niesamowicie ekonomiczny, gdyż jak sami się orientujecie ceny świeżych warzyw i owoców poza sezonem osiągają zawrotne ceny, nawet jeżeli są one sprowadzane z innych państw.

źródło:
wolewygodniej.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz