poniedziałek, 23 marca 2015

Warzywa na patelnie - gotowe czy domowej roboty?

Ostatnimi czasy wziąłem się solidnie za treningi na siłowni, a to wiąże się także z dobraniem odpowiedniej diety. Co prawda nie liczę kalori jak niektórzy, ale zacząłem jeść zdrowo i jednolicie.

Moje posiłki w ciągu dnia to mięso (kurczak, wołowina, ryby) z ryżem. Jak pewnie widzicie takim potrawom brakuje wiele do poziomu prawdziwego dania, ale to tego poziomu zbliżają świetne warzywa na patelnie.

Dotychczas stosowałem gotowe mieszanki kupowane w biedronce, lidlu czy tesco, które są bardzo, bardzo dobre, aczkolwiek postanowiłem zrobić eksperyment i przygotować taką mieszankę samemu.

I to był właśnie strzał w dziesiątke. Składniki, z których wykonałem ponad dwa kilogramy mieszanki kosztowały mnie około 15 złotych. Między innymi były to pieczarki, cebula czerwona, papryka czerwona, papryka zielona, por, seler, kukurydza, fasola czerwona, pietruszka i marchewka w różnych kombinacjach.



Najzwyczajniej w świecie wrzucałem wszytko co chciałem, żeby znalazło się w mojej mieszance do wielkiej miski, dodawałem przypraw, mieszałem, a później pakowałem w zwykłe torebki do kanapek i wrzucałem do zamrażarki.

Efekt był niesamowity - mimo tego, że jak wspomniałem gotowe mieszanki smakują znakomicie to te przygotowane przeze mnie były jeszcze lepsze. Polecam wszystkim!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz